dole

Predstavenie projektu / Project presentation 3.6.2019

SK

Prvý deň začal bohatými raňajkami, po ktorých sme nasaldi do mini busu a  išli sme spoznať školu, v ktorej budeme realizovať projekt. Pred školou nás privítala zástupkyňa Kristin Ramelt, s ktorou sme šli na stretnutie s riaditeľom Karstenom Pohlemannom , ktorý nám predstavil vedenie školy, osobne nás previedol po škole a pomocou prezentácie a videí nám predstavil činnosti školy, odbory a štýl štúdia ako by nikto iný nevedel. 

 Škola sa volá Andreas Gordon Schule po vedcovi a významnej osobnosi Adreasa Gordona z Erfurtu z 18. storočia.

Škola disponuje dvoma veľkými budovami. Škola má 1778 žiakov a 86 stálych učiteľov a niekoľko tzv. hosťovských učiteľov.

V druhej budove nás Kristin spoločne s Herr Buhleimom  previedli po učebniach kde sme mohli vidieť teoretické a praktické vyučovanie predmetov v rôznych ročníkoch. Škola bola vybavená modernými učebnými pomôckami. Ukázali nám aj oddychovú miestnosť a učebnu ktoré boli nadizajnované žiakmi s rôznymi doplnkami, pre podporu žiakov počas učebných hodín,alebo prestávok ako napríklad tuli vaky a podobne. Ukázali nám aj ‘múzeum’ počítačových technológií v škole kde bolo velké množstvo starých počítačov.

Táto škola je najväčšia v kraji a jedna z najväčších v celom Nemecku. Škola sa zapája aj do duálneho systému vzdelávania, ktorý však funguje inak ako na Slovensku. Ide o to, ze žiak najskôr uzavrie zmluvu so zamestnávateľom a následne zamestnávateľ so školou, kde ten žiak študuje.  Dnešná úloha pre žiakov bola zapojiť displej do mikro počítača Arduino, ktorý musia zapojiť a naprogramovať tak, aby zobrazoval text "hello world!".

EN

The first day started with rich breakfast. Later we hopped on the minibus and we went to the school where we will be crating the project. In front of the school was Kristen Ramelt, the assistant of the principal, she greeted us and then we all went to the principal Karsten Pohlemann  who introduced us to the head masters of the school, in person. Then he showed us the school and all activities school is doing and the fields of study with  a video presentation.

The school is named Andreas Gordon Schule after a well known scientist from the 18th century who lived in this city.

The school has 2 main buildings, 1778 pupils and 86 teachers and some more host teachers. Kristin together with Herr Buhleim guided us through the second main building, they showed us classrooms where theoretical education and practical education is being teached. They showed us a chilling room entirely designed by students with various designs and accessoires. They show us their ‘museum’ of computer science where there were a lot of old computer tech and  computers.

This school is the biggest in this province of Germany and on of the biggest in whole Germany. Andreas Gordon Schule engages in dual education system, but the German system is a bit different than ours in Slovakia.

 

2019 - Projetky

2019 - Voľné aktivity