dole

Utorok / Thuesday 4.6.2019

SK

Aj dnešný poobedný program zahŕňal spoznávanie historického centra mesta Erfurt. Navštívili sme nádherný Dom Platz, kde viedlo až sedemdesiat schodov. Kostoly stojace tesne vedľa seba boli postavené vo viacerých štýloch no dominantná bola gotická architektúra. Keďže sme mali objednanú prehliadku, sprievodkyňa nás previedla celým komplexom kostola. Nádherná architektúra nás čakala aj vnútri kostola. Keďže sa kostol postupne vyvíjal, aj vnútri bolo viacero štýlov umenia. Rovnako ako z vonkajšej strany kostola, aj tu dominoval gotický štýl. 
Ako ďalšia časť programu nás čakala prehliadka hradu Petersberg. Ako spríjemnenie prehliadky sme boli aj v chladných katakombách, kde v minulosti boli ukrytý strážcovia hradu, ktorí ho bránili a počúvali či sa niekto nepodkopáva pod hradby.  
Ako ďalšia časť prehliadky nás čakali zase schody no napriek únave sme to zvládli a vychutnali sme si krásny výhľad na obrovskej hojdačke  na ktorej sme sa cítili ako deti a z ktorej sme videli celý Erfurt.
Záver dňa sme okorenili príjemným bowling na ktorého hranie sme sa rozdelili do viacerých tímov a prišli si s nami zahrať aj nemecký kolegovia. 

 
EN
 
Todays afternoon´s program involved getting to know the historical city center of Erfurt. We visited beautiful churches called Dom Platz, to get to the churches you have to walk 70 stairs up hill. Churches standing next to each other wre built in various styles of architecture, but the most dominant one was gotic. Our guide walk us trough the whole complex. Beautiful architecture awaited us inside, as the style of the church progressed the inside has changed too like on the outside.

Another part of the program was a sightseeing tour on Castle Petersburg, we went into cool catacombs where soldiers guarded the walls of the castle so nobody could dig under.
Then we went on the top of the castle where we enjoyed a beautiful view on the city and a gigantic swing that made us feel like we were children again.

 

 

2019 - Projetky

2019 - Voľné aktivity