dole

Tlač a ťahanie kabeláže / Printing and pulling cables 5.6.2019

SK

Tak ako každé ráno aj dnes sme po raňajkách vyrazili do školy pracovať na našom projekte. 

Aj dnešný deň sme ostali v skupinách a pokračovali sme v začatej práci z predchádzajúcrho dňa. Grafici vymodelovali jednu časť domu, ktorá sa v noci stihla vytlačiť a vďaka tomu skupina technikov dokončila návrh kabeláže domu a začali zapájať káble. Do okna steny domu zapojili magnetický senzor, ktorý informuje o manipulovaní s oknom. Zároveň začali spájkovať LCD displej a mikroprocesor na plošný spoj. 
Grafici sa pustili aj do ďalšej steny domu, na ktorej má byť umiestnený senzor na rozpoznanie dymu. Tretia skupina, technici, tiež dokončovali včerajšiu prácu. Na platforme ESP32 sfunkčnili displej a ovládanie cez tlačítka zabezpečovacieho systému. Súčiastky ako displej, teplotný vlhkostny senzor , magnetický senzor, protipožiarny senzor, tlakový senzor, led diódy a iné súčiastky, ktoré bežnému smrteľníkovi veľa nepovedia, technici použili na výrobu zabezpečovacieho systému.
 
EN
 
Like every morning we had breakfast and we went to school to continue the project. We stayed in groups like yesterday and we continued our work. Graphic designers made a part of the house that was printed out through night and thanks to that, mechanics could continue the wiering on the house itself. They put a magnetic sensor in the window wall and a magnet in the window itself so we could know when the window was tempered with. In the meantime other mechanics and technicians started to weld circuits together.

2019 - Projetky

2019 - Voľné aktivity