dole

Modelovanie utorok / Thuesday 4.6.2019

SK

Po prebudení sa do slnečného rána a po chutných raňajkách sme sa mohli pustiť do pokračovania nášho projektu. Rozdelili nás do troch skupín a každá skupina  mala za úlohu niečo iné. 
Skupinu grafikov čakalo modelovanie domu tak, aby sa dal vytlačiť na 3D tlačiarni. Technici boli rozdelený do zvyšných dvoch tímov. Prvý tím technikov mal za úlohu navrhnúť kabeláž do modelu domu. Nasledovali rôzne merania a skúšania a hoci sa to spočiatku zdalo ako náročná úloha, vďaka nadobudnutým vedomostiam z teoretického a najmä z praktického vyučovania, model domu zvládli navrhnúť. 
Tretia skupina mala na starosti programovanie na platforme ESP32. Aj v tomto prípade žiaci využili doteraz nadobudnuté vedomosti a to z oblasti programovania. Skupina grafikov sa v rámci projektu naučila pracovať v programe SketchUp a po krátkej inštruktáži od majstra Opáleného vedeli ako sa s programom pracuje a model domu namodelovali. Výsledná podoba domu sa naozaj podarila a okrem toho nás táto časť projektu naučila, okrem iného aj  koordinácii a vzájomnej spolupráci, keďže všetky tímy sa museli navzájom radiť a pomáhať si, aby konečné "stavanie" domu bolo realizovateľné.

EN

After waking up into a sunny morning and after breakfast we could continue our work on the project in the school, they divided us into three groups and every group had a different quest.
The group of graphic designers had to model a house in SketchUp and print it. Techniciacns where divided in two more teams. The first team had to create a scheme for the wireing in the house, the second team had to use they knowledge and skills in programming to configure circuits. In the mean time our Mr. teacher Opálený gave the graphic designers a lesson how to create things in Sketch UP. The look of the house was really great, doing this helped us with coordination skills and comunication skills among the groups. Without it it wouldn’t be possible.

 

 

2019 - Projetky

2019 - Voľné aktivity